Click here for LASerbs.com Mobile
LA Serbs Posts
     Home :

Crvena Jabuka – Dusa Sarajeva (2007) – 2.5/5

Nekada mega popularni Sarajevski sastav Crvena Jabuka, koja trenutno radi i snima u Zagrebu, je izdala nedavno novi CD “Dusa Sarajeva” u izdanju Croatia Records-a.

Crvena Jabuka zadnjih 15-tak godina djeluje u izmjenjenom sastavu – od orginalne postave su ostali jedino pjevac Drazen Zeric-Zera i bubnjar Darko Jelcic-Cunja.

Na novog projektu takodje nije bilo standardnih Jabukin-ih saradnika (Niksa Bratos, Zlatan Fazlic-Fazla, Sasa Losic) koji su saradjivali sa bendom jos od 90-tih mada kroz Zerinu prepoznatljivu interpretaciju CD zadrzava duh i stil prijasnjih radova Crvene Jabuke. Amir Spahic (ex-Nemoguce Vruce) i Dino Saran (Letu Stuke) potpisuju vecinu pjesama na CD-u uz jednu obradu Kemala Montena “Napisi jednu ljubavnu” i jednu pjesmu Arsena Dedica “Tamo da putujem” napisana na stihove Tina Ujevica.

Crvena Jabuka - Dusa Sarajeva

Pjesme koje se izdvajaju vise od ostalih sa ovog albuma su “Ja sam Bogu blizu” i “Oci boje srne” ali se poslije nekoliko slusanja stice utisak da ce ovaj album svojom idejom i kvalitetom zadovoljiti samo najvjernije fanove i postovaoce Crvene Jabuke.

Crvena_Jabuka-Ja_sam_Bogu_blizu-Sample

Ovo najnovije ostvaranje Crvene Jabuke zasluzuje 2 ½ od 5 mogucnih zvjezdica.

By BalkanBoyOne Response to “Crvena Jabuka – Dusa Sarajeva (2007) – 2.5/5”

  1. Nikola Says:

    Ja se ne slazem sa tobom, kad kazes da ce samo najvernije fanove i posovaoce zadovoljiti novi album, ja sam pokazao nekoliko ljudima ovaj album koji nisu nikad ni culi za Crvenu Jabuku i kazu da je super! Ovaj album je definitivno jedan od najboljih sto postoji od Crvene Jabuke!!!

Leave a Reply

  • Emalis web design. Streamlined. Straightforward. Easily managed.
  • Stancom Construction is a full service, licensed construction company located in Southern California
LA Serbs Content
Los Angeles Links
Interesantno
-->